FRESH AIRMAIL

Familie, vriend of bekende verrassen? Kies voor Fresh Airmail van DïST Dutch Design en de postbode bezorgt een creatieve groene groet op elke deurmat. Airplanten verpakt in een opvallende cadeauverpakking, als brievenbuspakketje thuisbezorgd.

VERKOOPPUNTEN

Dïst Houten Airplenkske
Staand
Dïst Houten Airplenkske
Gesloten in doos
Dïst Houten Airplenkske
Staand in doos
Dïst Airplenkske Combi
+ Houtblokjes met Airplantje
Dïst Airplenkske Combi
Gesloten in envelop
Dïst Airplenkske Combi
In envelop
Dïst Window
Staand
Dïst Window
Gesloten in doos
Dïst Window
Staand in doos

formaten

andere categorieën

Airplanten
De airplanten zijn eenvoudig in onderhoud
Trendy
Zie welke mooie creaties zijn ontstaan in onze ontwerpstudio.
Fresh Airmail
Een ware verrassing voor de ontvanger.
Ecosystemen
Een stukje tropisch woud verpakt in een mooie fles.

verzorging

lichte plek, niet in de volle zon

1x per week sproeien

een beetje liefde


Plaatsing

Airplanten ook wel Tillandsia genoemd zijn gemakkelijk in het onderhoud. In de zomer staan airplanten het beste in indirect of enigszins afgeschermd zonlicht. 's Winters is volle zon ook goed. In een niet al te natte zomer staan ze graag buiten. Ideaal op terras of veranda.


Water

Geef Tillandsia's bij voorkeur regenwater met plantenspuitje, tenzij het leidingwater erg zacht is. Het is zaak de planten niet al te nat te houden daar ze kunnen gaan rotten. In de winter is 1x sproeien in de week voldoende, in de zomer kan dat wat vaker maar hoeft niet. In een lichte badkamer (met raam dus) waarin wordt gedoucht is de luchtvochtigheid vaak zo hoog dat de planten daar meestal weinig zorg nodig hebben, afgezien van af en toe wat sproeien. Omdat de planten zo langzaam groeien hebben ze over het algemeen voldoende aan de voedingsstoffen die in het water zitten (ook in regenwater zit van alles).


Temperatuur

Airplanten zijn niet erg kieskeurig qua temperatuur. Deze kan schommelen tussen de 10 en 32 graden Celsius. Bij lagere temperaturen kunnen ze echter minder vocht verdragen. Wel moet je rekening houden met de verhouding van licht en temperatuur. 's Winters is er onder onze omstandigheden over het algemeen weinig licht en is een te hoge temperatuur funest. Hang ze dan liever wat kouder en lichter op, bijvoorbeeld voor een raam zonder centrale verwarming.